Therapeutisch tekenen

Tekenen is een fijne manier voor kinderen om zich te uiten. Het is ook een leuke en ontspannen manier om een kind te leren kennen en kinderen zijn vaak dol op tekenen! Met tekeningen laat een kind zien hoe hij zichzelf en de wereld om zich heen ervaart. Een kindertekening zegt echt meer dan duizend woorden!

Het tekenen is een vast onderdeel in mijn sessies bij het werken met kinderen. Tijdens het tekenen laat ik de kinderen verschillende tekenopdrachten uitvoeren.

De opdracht is afhankelijk van de hulpvraag en/of de behoefte op dat moment.

De kinderen maken een tekening vanuit hun perceptie, dit hoeft dus niet altijd de realiteit te zijn, het is wel hoe het kind het op dat moment ervaart!

Soms wordt er ook getekend wat het kind op dat moment bezig houdt zoals een nieuwe barbiepop, zwemles of een net nieuw gekregen raceauto, een tekening blijft een momentopname!

Ben je benieuwd of het maken van een tekening jou/ jullie kan helpen om je kind beter te begrijpen, om aan te sluiten bij zijn/ haar hulpvraag of een kind te stimuleren in zijn/haar groei? Neem dan gerust contact met mij op!

Neem contact met mij op

Vermeld in uw bericht een aantal momenten waarop u goed te bereiken bent. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.