Therapeutisch tekenen

Met therapeutisch tekenen kan je ingang krijgen tot de belevingswereld van je kind. Kinderen laten via hun tekeningen bijzondere wensen of conflictsituaties aan het licht komen. Daarnaast is het mogelijk tekenen in te zetten als iets bijvoorbeeld niet loopt in het gezin. Het conflict kan door de tekening, vanuit de perceptie van het kind zichtbaar worden.


Het tekenen is een vast onderdeel in mijn sessies bij het werken met kinderen. Tijdens het tekenen laat ik de kinderen verschillende opdrachten tekenen. De opdracht is afhankelijk van de hulpvraag en/of de behoefte op dat moment.

De kinderen maken een tekening vanuit hun perceptie. Dit hoeft niet altijd de realiteit te zijn, het is wel hoe het kind het op dat moment ervaart.

Soms wordt er ook getekend wat het kind op dat moment bezig houdt zoals een nieuwe barbiepop, zwemles of een net nieuw gekregen raceauto, een tekening blijft een momentopname!

Ben je benieuwd of het maken van een tekening jou/ jullie kan helpen om je kind beter te begrijpen, om aan te sluiten bij zijn/ haar hulpvraag of het kind te stimuleren in zijn/haar groei? Neem dan gerust contact met mij op!

TARIEF

€30,- per uur

Neem contact met mij op

Vermeld in uw bericht een aantal momenten waarop u goed te bereiken bent. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.