Systemisch werken en familie opstellingen

Systemisch werken

Systemisch werken is een door Bert Hellinger ontwikkelde methode waarbij we ervanuit gaan dat ieder mens wordt beïnvloed door het systeem waarvan hij deel uitmaakt. Te beginnen met het gezin van herkomst en de familie eromheen, maar dit kan ook om een team of bedrijf gaan. Systemisch werken is een filosofie die ervanuit gaat dat iedereen een plek heeft in zijn/haar systeem van herkomst en het doel van systemisch werken is om belemmeringen binnen een systeem zichtbaar te maken. Dit kan in de vorm van familie- of tafelopstellingen worden gedaan.


Familieopstelling

Een familie is een systeem waar iedereen zijn eigen plek heeft en waarbij iedereen onlosmakelijk met de ander is verbonden. Een familiesysteem is door lotsverbondenheid met elkaar bijeengebracht. Bij een opstelling ga je ervaren hoe het is om op jouw plek te staan in je familiesysteem en wat het effect is als dat niet het geval is. Je wordt je niet alleen via je ratio bewust van de dynamiek waar je mee te maken hebt, maar je voelt het ook in je lichaam.


Jouw plek in je dagelijkse leven staat in relatie tot je familiesysteem. Als je goed op je plek in het familiesysteem staat, blijkt dat je met veel meer gemak door het leven gaat. Een opstelling is een visualisatie van het patroon en de bijbehorende dynamiek waar je mee te maken hebt. Dit kan gaan over zowel je privé- als professionele leven. Het maken van een opstelling kan heel verhelderend zijn wanneer je merkt dat bepaalde patronen een negatieve invloed hebben op je leven, je relatie of dat dit de opvoeding van je kind(eren) negatief beïnvloedt.


Familieopstellingen maak veelal met de ouder(s) als ik merk dat dit nodig blijkt te zijn en soms ook met een kind. Met kinderen doe ik dit spelenderwijs.


Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een 1-op-1 sessie in te plannen of een familieopstelling te boeken met representanten. Neem hiervoor hieronder contact met mij op.

Neem contact met mij op

Vermeld in uw bericht een aantal momenten waarop u goed te bereiken bent. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.