Systemisch werken/ familie opstellingen

Wat is systemisch werken?

Systemisch werken is een door Bert Hellinger ontwikkelde methode waarbij we ervan uitgaan dat alle overtuigingen die we hebben, patronen en gedragingen die we laten zien, hun oorsprong vinden in de systemen waarin we functioneren. Het belangrijkste systeem hiervan is het gezin waarin je bent opgegroeid, dit heet ook wel het gezin van herkomst. Andere systemen waaraan je kan denken zijn; een team van collega’s, vriendenkringen of een sportclub.

Systemisch werken is een filosofie die ervan uitgaat dat iedereen een plek heeft in zijn/haar systeem en het doel van systemisch werken is om belemmeringen binnen een systeem zichtbaar te maken. Als je goed op je plek in jouw systeem staat, blijkt namelijk dat je met veel meer gemak door het leven gaat. Jouw plek in het dagelijkse leven staat in relatie tot je familiesysteem.


Wat is een familieopstelling?

Een opstelling is een ruimtelijke weergave van jouw familie met de daarbij horende patronen en dynamiek waar jij mee te maken hebt.

Bij een opstelling ga je ervaren hoe het is om op jouw plek te staan in je familiesysteem en wat het effect is als dat niet het geval is. Je maakt de onzichtbare patronen die jou in de weg zitten weer zichtbaar in een opstelling. Je wordt je niet alleen via je ratio bewust van de dynamiek waar je mee te maken hebt, maar je voelt het ook in je lichaam. Door (h)erkenning van die dynamiek die zichtbaar en voelbaar wordt gemaakt, is verandering mogelijk wat zijn uitwerking heeft op het gehele systeem.


Wanneer een opstelling doen?

Het maken van een opstelling kan heel verhelderend zijn wanneer je merkt dat bepaalde patronen een negatieve invloed hebben op je leven, je relatie met je partner òf de relatie met jouw kind. Ook wanneer je niet een duidelijke vraag hebt en wel benieuwd bent hoe een opstelling werkt ben je natuurlijk welkom! Een opstelling helpt dus vooral bij vragen of problemen die al langere tijd spelen in je leven en die jouw bewust of onbewust in de weg zitten. Het ervaren en het voelen van een opstelling kan een enorme impuls tot verandering in je denken, je voelen en je doen geven.


Voor wie?

Een familieopstelling kan vooral helpend zijn wanneer je :


  • Merkt dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt in relatie tot je familie, partner, kinderen en/ of je werk.
  • Je ervaart dat bepaald gedrag of een bepaalde emotie zich blijft herhalen.
  • Jij veel verantwoordelijkheid ervaart en je de lat erg hoog legt, voor zowel jezelf en/of anderen.
  • Je moeite hebt om keuzes te maken, je weet soms niet wat jij nu echt wil. Je wil jezelf krachtiger voelen.
  • Steeds in conflict komt met (één van) je kinderen en je hier graag een verandering in wilt hebben.

Familieopstellingen worden begeleid in kleine en intieme groepjes van 4-5 mensen en er is ook mogelijkheid om een 1-op-1 opstelling in te plannen. Neem hiervoor hieronder via het contactformulier contact met mij op of kijk bij de trajecten hieronder.

Familieopstelling – trajecten

Innemen van jouw plek

Aannemen wat bij jou hoort

Teruggeven wat niet van jou is

Helen van je innerlijk kind

1.) Maak kennis met jouw familiesysteem – Neem de juiste plek in binnen jouw systeem

1 opstelling in een 1 op 1 sessie

Prijs: €149,-

2.) Stevig staan in jouw systeem – leg een krachtig fundament voor jezelf

3 opstellingen in een 1 op 1 sessie

Prijs €444,-

3.) Neem deel aan een familieopstelling

Woensdagavond 20 september 19.00-22.00 uur en

Zaterdagmiddag 30 september van 13.00-16.00 uur.

Er is ruimte voor 1 vraagsteller en 1 representant.

Kosten:

€149,- voor vraagsteller (2 plekjes)

€55,- voor representanten (4 plekjes)

Neem contact met mij op

Vermeld in uw bericht een aantal momenten waarop u goed te bereiken bent. Ik neem dan z.s.m. contact met u op. 

Wil jij je aanmelden voor (één van) de middagen voor vrouwen? Wil je informatie over een opstelling of wil jij je aanmelden voor een opstelling? Vermeld dan even voor welk evenement en welke datum jij je op wilt geven!